een gesprongen waterleiding

Wat kun je doen

Er zijn diverse potentiƫle oorzaken aan te wijzen voor een gesprongen waterleiding. De meest logische oorzaak is het niet tijdig afsluiten van de leiding naar de buitenkranen in de winter. Als gevolg hiervan kan het water in de leidingen bevroren raken en uitzetten. Dit leidt tot een situatie waarbij de druk op de waterleidingen toeneemt. In het ergste geval knapt de leiding en moet deze vervangen worden. Voor het schrijven van dit artikel spraken we een loodgieter in Den Haag, die ons meer kon vertellen over het oplossen van een gesprongen waterleiding. Welke handelingen moeten genomen worden om de schade te herstellen?

Locatie van de gesprongen waterleiding vinden

Het zal niet altijd even gemakkelijk zijn om de bron van een gesprongen waterleiding te vinden. Loodgieters beschikken over de hulpmiddelen en ervaring om dit makkelijker te maken. Het voorkomt dat een groot deel van de tuin open moet worden gehaald, om de kapotte waterleiding op te sporen. Een gesprongen waterleiding komt niet alleen in tuinen voor. Ook in de kruipruimte kan sprake zijn van schade aan de waterleidingen. In dit geval zal het makkelijker zijn om de leiding te herstellen.

Tip: voorkom een verergering van eventuele waterschade, door de gesprongen leiding direct af te sluiten. Vaak vind je hiervoor een losse hendel op het leidingstelsel in de kruipruimte, onder de gootsteen, enzovoorts.

Herstel van de kapotte waterleiding in huis of de tuin

Zodra je de locatie van de kapotte waterleiding gevonden heeft, kun je deze vervangen. Bij het vervangen van een gesprongen waterleiding is het belangrijk, dat het nieuwe leidingstuk goed aansluit op de andere onderdelen van het leidingstelsel. Het komt geregeld voor, dat er speling ontstaat bij het plaatsen van een nieuw leidingdeel. Via deze speling sijpelt er mogelijk water uit de leidingen, waarmee eventuele vochtschade verergerd wordt. Een loodgieter kan je hierbij helpen, zodat je hier zelf geen omkijken naar hebt.

Voorkom nieuwe gesprongen leidingen

Om een gesprongen leiding in de toekomst te kunnen voorkomen, is het belangrijk de leidingen aan het begin van de winter af te sluiten. Laat vervolgens het water uit de waterleiding stromen door de kranen nog enige tijd open te zetten. Het voorkomt dat het water bevroren raakt en daarmee een te grote druk op de leidingwanden komt te staan. Zodra er geen sprake meer is van vorst in de grond, kun je de leiding weer aansluiten op de rest van het stelsel.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Sanitair?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist