Parket vs PVC vloer

Wat zijn de verschillen?

Bij de aanschaf van een vloer, kan je kiezen ut verschillende soorten materialen. Ieder materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Daarom is het belangrijk je hier vooraf goed in te verdiepen om te kijken welke vloer het beste bij jou past. Tijdens deze verdieping zul je al snel parket- en pvc vloeren tegenkomen. We zetten de unieke eigenschappen van en verschillen tussen beide vloeren op een rijtje voor je.

Het materiaal
Een parketvloer wordt samengesteld uit verschillende soorten hout, zoals Frans eiken. PVC vloeren worden gefabriceerd van voornamelijk kunststof. De huidige productietechniek zorgt er echter voor dat de structuur en het design van een PVC-vloer nauwelijks meer te onderscheiden zijn van een houten vloer. Aangezien parket een natuurproduct is, kan het uitzetten en in de loop der jaren verkleuren. Dit is met goed onderhoud te ondervangen. Een PVC-vloer kent deze eigenschappen niet, waardoor deze langer meegaat en minder onderhoud vergt.

Onderhoud
Zoals gezegd, vergt een parketvloer van tijd tot tijd wat onderhoud. Wanneer er geknoeid wordt, trekt vocht in het hout, waardoor er vlekken kunnen ontstaan. Bovendien moet een parketvloer eens in de zoveel tijd behandeld worden om een mooi te houden. Bij pvc vloeren is een dweil, stofzuiger of bezem voldoende om ze mooi te houden. Meer onderhoud is er niet nodig.   

De voordelen van een PVC vloer
Een PVC vloer is vooral geschikt voor mensen met kinderen omdat het slijkt- en krasvast is. Naaldhakken, speelgoedauto’s of geschuif met stoelen heeft geen enkel effect. Het eerder genoemde onderhoud is ook een enorm voordeel. Met behulp van een sopje of een stofzuiger ziet je vloer er weer als nieuw uit. Wordt er geknoeid? Een doekje lost alles op. Doordat een PVC vloer uitermate geschikt is voor vloerverwarming, heb je nooit meer last van koude voeten en dankzij de geluiddempende eigenschappen zijn ook de buren blij met je PVC vloer. Een laatste, niet onbelangrijke eigenschap is de prijs. Een PVC vloer is namelijk heel erg betaalbaar!

De voordelen van een parket vloer  
Een parketvloer blijft natuurlijk een van de mooiste vloersoorten. Een parketvloer straalt klasse, sfeer  en warmte uit en geeft een behaaglijk gevoel als je er overheen loopt. Bovendien geeft een mooie houten vloer je huis een meerwaarde en ook de sterk isolerende werking merk je in je portemonnee. Als je de vloer goed onderhoudt en van tijd tot tijd een schuurbeurt geeft, gaat deze decennialang mee. Doordat het parket erg dik is, slijt het enorm langzaam. Een parketvloer is dus ecologisch en duurzaam.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Vloerentrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist