vijf duurzame tuintips

Uit grootmoeders tijd

Bijna de helft (48%) van Nederlanders met een tuin beschouwt zichzelf als een duurzame tuinier, zo blijkt uit recent  onderzoek van tuinmerk WOLF-Garten. Deze duurzame tuinmannen- en vrouwen zorgen voor voldoende groen voor vogels en bijen, gaan spaarzaam om met water en maken gebruik van een regenton. Maar, 70% van alle respondenten zegt ook meer te willen doen om duurzamer te tuinieren, zoals natuurlijke middelen gebruiken om onkruid weg te halen en de grond te bemesten. WOLF-Garten geeft daarom vijf duurzame tuintips:

  1. Gebruik je ontbijtrestjes voor het mesten van de grond

Gooi eierschalen niet weg na een uitgebreid ontbijt maar verzamel ze en maak ze fijn om als mest voor potplanten te gebruiken. Eierschalen worden gemakkelijk opgenomen en bevatten voedzame stoffen zoals calcium en mineralen. Bewaar ook het koffiedik na het zetten van je bakkie troost, want na afkoeling is dit een goede meststof voor met name klimopplanten.

 

  1. Verpieter onkruid met piepertjes

We eten weliswaar steeds minder vaak gekookte aardappels maar naast het feit dat ze heel voedzaam zijn, kun je het kookvocht ook gebruiken als onkruidverdelger. Staan er geen aardappels op het menu, dan kun je gekookt, zout water over een tuinpad gieten om onkruid te voorkomen.

 

  1. Wie is de mol? 

Bezoek van mollen in de tuin gaat meestal niet onopgemerkt. Om mollen vriendelijk te laten weten dat ze niet welkom zijn in de tuin, kun je enkele lege flessen ingraven in de grond. Zorg ervoor dat de hals van de fles een stukje boven de grond uitsteekt: het geluid van de wind in de fles schrikt mollen namelijk af.

 

  1. Strooi biologische voedingsstoffen

Gebruik je biologische mest- en voedingstoffen, zoals die uit de WOLF-Garten Bio Natura lijn, dan is een strooier handig; het zorgt voor een goede verspreiding en voorkomt tegelijkertijd dat je teveel strooit. Vaak is een beetje al voldoende om planten, gazon en grond te voeden. De WOLF-Garten Power Spreader WE-B heeft een bereik van 0,5 tot 2,5 meter en is geschikt voor het strooien van allerlei soorten voedings- en meststoffen en werkt met een handige druk knop (46,99 euro).

 

  1. Geen muggenziffertij in je tuin!

Een avondje in de tuin met gezellige lichtjes en kaarsjes kan behoorlijk verstoord worden door vervelende muggen. Een duurzame manier om ze uit de buurt te houden is door lavendel op en rond je terras te plaatsen. Je kunt ze planten in de borders of in potten maar voor extra bescherming kun je ook wat lavendel afknippen en in vaasjes op tafel zetten. Decoratief en effectief!

 

Over WOLF-Garten®

WOLF-Garten® is het merk van Stanley Black & Decker en werd in 1922 door August Wolf opgericht als ijzerwarenfabriek. Het merk streeft voortdurend naar innovaties op het gebied van tuingereedschap, grasmaaiers, hakselaars, snoeischaren maar ook zaden en meststoffen. Het opvallende logo met

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuintrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist