Maak je tuin klaar voor de zomer

Gras maaien, blaadjes weghalen en snoeien maar!

Nu de zomer voor de deur staat, is het tijd om je tuin klaar te maken voor het warme weer en te zorgen dat je optimaal van je tuin kunt genieten. Maar hoe doe je dat? We geven je een paar tips!

Zorg ervoor dat je je gras regelmatig maait. Het kan namelijk snel groeien in het warme weer. Door regelmatig te maaien blijft het gras gezond en ziet het er mooi uit. Houd daarbij een maaihoogte van ongeveer 4 centimeter aan. Dit is beter voor de wortels van het gras.

Zorg er daarnaast ook voor dat je regelmatig de gevallen bladeren uit je tuin verwijdert. Dit ziet er niet alleen netjes uit, maar voorkomt ook dat de bladeren gaan rotten en daardoor schadelijk worden voor je planten. Vergeet ook niet om de bladeren uit de dakgoten en van de patio of terras te halen. Snoei je planten en struiken regelmatig om ze in vorm te houden en ervoor te zorgen dat ze gezond blijven. Dit bevordert ook de groei van nieuwe bloemen en bladeren.

Geniet van je zomervijver

Zorg ervoor dat je vijver in topconditie blijft tijdens de zomermaanden. Door warm weer kan het waterpeil in je vijver dalen, dus controleer regelmatig het waterniveau en vul het indien nodig bij. Ook kan de hitte ervoor zorgen dat er algen groeien, dus zorg voor voldoende planten in en rond de vijver om de algengroei onder controle te houden. En vergeet niet om af en toe de filter te reinigen om de waterkwaliteit op peil te houden.

Sfeervolle verlichting

Geniet ook 's avonds van je tuin tijdens de zomer met mooie verlichting. Kies voor warme en gezellige verlichting, zoals sfeervolle lantaarns, tuinverlichting op zonne-energie of lichtsnoeren. Niet alleen creëer je hiermee een gezellige sfeer, maar het zorgt er ook voor dat je nog langer van je tuin kunt genieten op warme zomeravonden. Deze verlichting is energiezuinig en goedkoper dan traditionele versies. Of kijk eens naar solar huisnummer verlichting, zo kan iedereen je woning ook goed vinden wanneer ze langs komen voor een gezellige avond in de tuin! 

Kortom, je tuin klaarmaken voor de zomer begint met het onderhoud van de tuin. Denk hierbij aan gras maaien, blaadjes weghalen en snoeien. Vervolgens heeft je vijver ook het nodige onderhoud nodig om in topconditie te zijn. Om het af te maken is sfeervolle tuinverlichting essentieel om de gezellige zomeravonden een succes te maken!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuintrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist