Calimax pelletkachels

Geluidsarm uit Oostenrijk

De CALIMAX pelletkachels branden op houtpellets (houtkorrels) gemaakt van geperst houtzaagsel. Deze hernieuwbare brandstof biedt een prima antwoord op de opwarming van de aarde, want ze is grotendeels CO2-neutraal.

Uniek verbrandingsrendement

De CALIMAX pelletkachels branden de houtpellets schoon en efficiënt, met een uniek verbrandingsrendement van 90 tot 95 %, afhankelijk van het pelletkachel model en de stookwijze. Ze verbruiken daarbij bijzonder weinig elektriciteit (25 tot 80 W). Aldus verkreeg de Oostenrijkse firma Calimax Energietechnik GmbH zowel het Duitse "Blaue Engel" label, als het nog strengere Oostenrijkse "Umwelzeichen".
De CALIMAX design kreeg diverse belangrijke designprijzen (zie hierboven). De vele pelletkachel modellen zijn tijdloos en robuust, met keuze uit 11 kleuren staal, 8 soorten ceramiek en 5 verschillende natuursteen bekledingen. Het model Twist 80/20 is een bijzondere optie die toestaat 80 % van de geproduceerde warmte over te dragen op water voor aansluiting op de CV of gebruik als sanitair warm water, eventueel in combinatie met zonnepanelen.
Opvallend bij de CALIMAX pelletkachels is de uitgelezen pelletkacheltechniek en de kwaliteit van alle onderdelen. De CALIMAX pelletkachels zijn gebruiksvriendelijk en volledig thermosstatisch
geautomatiseerd. Het grote en rustige vlammenspel achter het luchtgespoelde glasraam biedt extra gezelligheid. Opvallend is dat ze bijzonder geluidsarm zijn, ondermeer door een slimme plaatsing van de ventilatoren.
CALIMAX biedt een uitgebreide fabrieksgarantie van drie jaar en een doordachte service. Elke CALIMAX-verdeler is goed opgeleid en degelijk ondersteund.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist