Een architect

Overziet het geheel

Stel dat u grote plannen hebt om te gaan verbouwen en de wens is om binnen en buiten zoveel mogelijk samen te trekken. Dan is het belangrijk dat u weet hoe u te werk moet gaan.

Het bouwkundige deel zal hoogstwaarschijnlijk het meest ingrijpende en kostbare onderdeel zijn Het is daarom van belang hiermee aan te vangen. Zodra U een architect gevonden hebt, waarbij U een goed gevoel heeft, kan de eerste voorbereiding beginnen. U geeft de architect in grote lijnen aan, wat uw wensen zijn. Deze kunnen eventueel in overleg wat bijgesteld worden. Laat hier een goede schets of 3d-precentatie van maken, zodat U de juiste sfeer kan proeven. Na het eerste akkoord, gaan we verder met de volgende stap. Benader het interieur zo veel mogelijk tot de werkelijkheid. Hierbij worden kleuren, afmetingen en materialen belangrijk.

Indien het interieur gedeelte zeer omvangrijk is of bijzonder specifiek, kunt U in overleg met de architect een interieurstylist inschakelen. Hierbij is het wel van belang, dat de architect met U samen de beslissingen neemt. Anders is de kans groot, dat ieder toch zijn eigen weg probeert te volgen, met als resultaat, dat het toch niet op elkaar aansluit, als bedacht was.

Voor de aanleg van de tuin, geldt eigenlijk hetzelfde. Laat de architect, naar aanleiding van Uw wensen een grof ontwerp maken. Zodra hier overeenstemming over is bereikt, kan mogelijk een hovenier ingeschakeld worden. Nu kunnen ook de details nader uitgewerkt worden.

In dit stadium kan een globale kostenraming gemaakt worden. Dit om te zien, of een en ander binnen het budget past. Nu kunnen de definitieve en technische stukken opgesteld worden. Deze zullen bestaan uit tekeningen en een bestek c.q. werkomschrijving.

Met deze stukken kunnen aannemers en hoveniers gevraagd worden een offerte neer te leggen. De diverse aanbiedingen moeten vergeleken worden. Dit is soms een lastige klus, omdat hierbij van groot belang is, of werkelijk alles wat gevraagd is, ook werkelijk is opgenomen.

Nu kunnen de diverse partijen gecontracteerd worden. Laat de architect tijdens de uitvoering van het werk met en namens U een controlerende rol spelen.

Alle op WonenWonen.nl getoonde architecten mogen zich 5 Sterrenspecialist noemen. Zo weet u zeker dat u goed geholpen wordt.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Architectuur?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist