4 redenen waarom subwoofers onmisbaar zijn

voor het beluisteren van muziek

Gewoonlijk is een home theater systeem niet compleet zonder de installatie van een subwoofer. Zelfs met surround sound en 3D-audio missen films een belangrijk deel van hun betovering wanneer het laagfrequente gerommel van een subwoofer ontbreekt.

 

Heb je al eens aandacht eraan besteed om een Sony subwoofer of Dali subwoofers in je home audio systeem op te nemen? Veel mensen bezitten één of ander apparaat dat als hoofddoel heeft muziek af te spelen. Een stereosysteem met twee luidsprekers is tegenwoordig één van de meest voorkomende opstellingen in woningen. 

Deze opstelling is ideaal voor het beluisteren van muziek vanaf CD's, platen die op een draaitafel worden afgespeeld  of je favoriete online muziek streaming service. Veel mensen kiezen een paar boekenplankluidsprekers omdat ze dit felbegeerde stereogeluid geven zonder buitensporig veel plaats in te nemen.

Vier redenen om een subwoofer aan te schaffen

Een subwoofer van goede kwaliteit moet in staat zijn om geluiden tot 30 Hz laag weer te geven. Hierdoor kun je ook de lage octaven en de zwakste tonen horen die voortgebracht worden door instrumenten en geluidseffecten. Denk hierbij aan pijporgels, kickdrums, zessnarige basgitaren en dramatische geluidseffecten. 

Weergave van het lage-frequentiespectrum met grote nauwkeurigheid

De grote meerderheid van goed ontworpen subwoofers heeft veel minder de neiging het oorspronkelijke signaal te kleuren dan veel full-range luidsprekers, die elk een intrinsiek klankkarakter hebben dat ook wel bekend staat als ‘kleuring’. 

Een hoog niveau van dynamische weergavemogelijkheden, een aanzienlijke hoeveelheid harmonische inhoud en veel kopruimte zijn nodig om de muzikale inhoud nauwkeurig weer te geven. 

Dit is één van de redenen waarom een subwoofer, bijvoorbeeld SVS subwoofers van een goede kwaliteit, aan een willekeurige luidspreker gekoppeld kunnen worden. Hierdoor krijgt de gehele luisterervaring meer gewicht en kracht. 

Eén van de essentiële stappen daarbij is te controleren of…

… de primaire luidsprekers en de subwoofer (of subwoofers) een cross-over frequentie hebben die identiek is en geheel op elkaar afgestemd zijn. Dit zal een naadloze klankovergang tussen de luidsprekers mogelijk maken.

Zonder de andere luidsprekers te overheersen of de aandacht op zich te vestigen, moet een uitstekende subwoofer altijd aanvoelen en klinken als een verlengstuk van de luidsprekers waaraan deze gekoppeld is. 

Een goede subwoofer, wanneer hij goed gecombineerd is, stelt de luidsprekers in staat over het hele frequentiebereik het beste geluid te laten horen. Hoge tonen kunnen daardoor schitteren en middentonen krijgen een uitstekende helderheid zonder dat ze overheerst worden.  Dit komt doordat de subwoofer als een verlengstuk van de luidsprekers werkt.

Het geeft de low-end transiënten meer snelheid terwijl de controle behouden blijft

Veel muzieksoorten hebben abrupte begin- en eindpunten in de stemmen en instrumentale partijen, die voor minder krachtige subwoofers moeilijk te hanteren zijn. Hierdoor kan het akoestische beeld vertroebeld zijn of het geluid kan een bepaalde helderheid missen. 

Een uitmuntende subwoofer heeft de snelheid en de vluchtige respons om lage tonen met een ongelooflijk realisme en impact weer te geven, zodat zelfs de snelste baslijnen met gevoel en precisie gepresenteerd kunnen worden. Waar wacht jij nog op?

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Beeld en Geluid?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist