sfeervolle woonkamerverlichting

Vier tips

Kan jouw woonkamer wel wat extra’s gebruiken? Licht is ontzettend sfeerbepalend voor een ruimte en een tactisch verlichte woonkamer kan er ontzettend gezellig uitzien. Je kunt een aantal mooie led lampen kopen om een knusse sfeer in jouw woonkamer te creëren. Geen idee waar te beginnen? Wij geven je in dit artikel een paar tips voor de mooiste woonkamerverlichting.

Een mooie plafondlamp
Elke ruimte heeft een mooie plafondlamp nodig. Een plafondlamp is de voornaamste lichtbron van een kamer en is ook lekker praktisch. Met één druk op de knop is de volledige ruimte verlicht. Kies voor een mooie lampenkap en kijk eventueel voor een plafondlamp met dimfunctie, dat is wel zo gezellig op knusse winteravonden. Het licht van de (gedimde) plafondlamp kun je combineren met andere gezellige lichtbronnetjes in de ruimte.

Gezellige hoekjes
Creëer gezellige hoekjes in je woonkamer. Als het gaat om sfeer hoeft verlichting niet altijd per definitie alleen maar functioneel te zijn. Heb jij bijvoorbeeld die ene luie stoel in de hoek van de woonkamer waar je graag een boek leest? Zet dan een mooi leeslampje op het bijzettafeltje. Ook leuk: als je een beetje een designlook aan je woonkamer wil geven kan je een kunstwerk in de spotlight zetten. Koop wat stijlvolle spots en richt deze op bijvoorbeeld een mooi schilderij dat je bij jou in de woonkamer aan de muur hebt hangen.

Creëer laagjes
Creëer laagjes in de manier waarop jij je woonkamer verlicht. Dit doe je door verlichtingsmogelijkheden op verschillende hoogtes te plaatsen. Je hebt natuurlijk een plafondlamp, misschien wat leuke leds aan de muur, daaronder weer een schemerlamp, kaarsjes op tafel en misschien vind je zelfs mogelijkheden om vanaf de grond je woonkamer te belichten. Door verschillende verlichtingsmogelijkheden vanaf verschillende hoogten met elkaar te combineren komt je woonkamer tot leven.

Speel met kleur
Speel met de kleur van het licht. Je kunt dit heel simpel aanpakken. Als je een woonkamer hebt met een designlook of een meer industrieel ingerichte woonkamer kunnen koude kleuren licht heel mooi zijn, bij een wat klassieker ingerichte woonkamer is warm licht juist mooier. Tegenwoordig zijn er ook een heleboel lampen die je aan een app kan koppelen waarop je van een afstandje de kleur van het licht kan regelen. Niet alleen wit en gelig, maar alle kleuren van de regenboog. Niet geschikt voor ieder type interieur, maar voor een feestje is dat natuurlijk ontzettend leuk!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Verlichting?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist