Grundig wasmachines

FiberCatcher®-technologie

rundig, het internationaal gerenommeerde merk van hoogwaardige huishoudproducten, brengt een wasmachine op de markt die microplastics tegenhoudt dankzij de FiberCatcher®-technologie. Een wereldprimeur aangezien Grundig hiermee het eerste merk ter wereld is dat een wasmachine met deze geïntegreerde technologie lanceert. De nieuwe wasmachine gaat niet alleen de strijd aan met microplastics maar draagt ook bij aan onze gezondheid

Grundig maakt korte metten met microplastics afkomstig uit textiel
Meer dan een derde van alle microplastics in onze wereldwijde waterbronnen zijn afkomstig van synthetische stoffen. In Europa wordt dat aandeel geschat op 8%. Jaarlijks komen tussen 200.000 en 500.000 ton microplastics uit textiel in het globale zeemilieu terecht.1 Hoe die microplastics van kleding dan terecht komen in de oceaan? Dit ontstaat wanneer synthetische stoffen gewassen worden. De meerderheid van de microplastics afkomstig uit syntetische kleding, komen vrij tijdens de eerste wasbeurt van die stof. De vraag om een wasmachine met duurzaam design is dus groot en Grundig komt met een oplossing dankzij de FiberCatcher-technologie®.

Dankzij een FiberCatcher-filter wordt tot wel 90% van de vrijgekomen microvezels per wasbeurt opgevangen. Bovendien vermindert de WaterCare-technologie de trommelbeweging van de wasmachine, waardoor minder microvezels vrij komen. De wasmachine is ook extra zuinig want met energielabel A, is dit de hoogst mogelijke score binnen zijn categorie. Grundig trekt het duurzame design door tot in de details, want ook de filter zelf is gemaakt uit gerecycleerd plastic.

Duurzame wasmachine én goed voor je gezondheid
Een wasmachine met ingebouwde filter voor plastic microvezels is een belangrijk wapen in de strijd tegen plastic afval. Frankrijk gaat zo’n ingebouwde filter zelfs verplichten vanaf 2025. Grundig neemt met de lancering van dit product het goede voorbeeld voor een wereld met minder plastic afval, in lijn met de EU-strategie voor een circulaire economie voor kunststoffen.

​Met dit duurzame product beschermt Grundig niet alleen het milieu en onze waterbronnen, maar ook de gezondheid van de mens. Microplastics vormen al lang een groot probleem voor de natuur. Als ze eenmaal in het milieu terecht komen, kunnen ze niet biologisch worden afgebroken. Met als gevolg dat ook in onze voeding, zoals in vis en schaal- en schelpdieren, microplastics zitten. Er wordt geschat dat elke volwassene op jaarbasis een kwartkilo aan microplastics in zijn lichaam krijgt door de consumptie van vis.
 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Witgoed?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist