30 miljard liter water per jaar

besparen met douchen

Nederland kan bijna dertig miljard liter water per jaar besparen door het gebruik van een waterbesparende douchekop. Dit blijkt uit onderzoek van Saniweb. Op dit moment heeft ongeveer de helft van de Nederlandse huishoudens een ‘zuinige’ douche, weet Rijksoverheid.

Nederlanders lopen steeds meer warm voor waterbesparende douchekoppen, merkt Saniweb. Hiermee kan een gemiddeld huishouden 7.500 liter water per jaar besparen. De sanitair winkel ziet een flinke stijging in verkopen. Bij Saniweb was er een stijging van bijna 200% in de verkopen van waterbesparende douches in 2021 ten opzichte van 2020. Inmiddels bestaat een derde van het gehele douche assortiment uit ‘zuinig’ sanitair. Het meest populaire waterbesparende product is de waterbesparende handdouche”, legt Jannicke van de Laar van Saniweb uit.

Nederland zoekt massaal
Ook online is een stijging te zien wat betreft interesse in waterbesparende douches: afgelopen maand werd er in vergelijking met vorig jaar januari 83% meer gezocht naar waterbesparende douchekoppen. Dit werd waarschijnlijk beïnvloed door de snelle stijging van de gasprijzen. “De vraag naar waterbesparend sanitair is er dus wel degelijk”, vervolgt Van de Laar. “En dat is ook logisch. Een waterbesparende douche bespaart tot wel de helft aan water in vergelijking met een traditionele douche. Ook is er veel minder energie nodig om het water te verwarmen. En het beste: hier merk je tijdens het douchen vrijwel helemaal niks van.”

Veel te winnen
Wat betreft besparen in de badkamer is er in Nederland nog veel te winnen, ziet ook Van de Laar. “Mensen zien de urgentie wel, maar nemen nog lang niet altijd de beslissing om écht een energiebesparende douchekop te kopen. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een regendouche. Ook deze kan waterbesparend zijn, maar gebruikt nog altijd veel meer water dan een ‘normale’ douche. Het is wel de verwachting dat het aanbod in 2022 alleen maar meer gaat worden, want er komen steeds meer waterbesparend sanitair op de markt.”

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Douchekoppen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist