Solar tuinverlichting

tuinverlichting kopen

3 manieren om ook in de zomer energie te besparen
Op het moment dat de temperatuur hoger wordt en de zon vaker gaat schijnen denk je er misschien niet zo snel meer aan: duurzaamheid en energiebesparing. Toch is het ook tijdens de warmere maanden in het jaar ontzettend eenvoudig om slechts met een paar aanpassingen in huis een hoop energie te besparen. Goed voor het milieu én je portemonnee. Lees in deze blog hoe je dit kunt realiseren.

1. Gebruik solar tuinverlichting
Solar tuinverlichting is de beste manier om je tuin te verlichten zonder al te veel energie te verspillen. Hoe werkt dit? Dit soort tuinlampen hoeven niet aangesloten te worden aan het stopcontact, maar werken met handige (mini-)zonnepanelen die het zonlicht opvangen en gebruiken om de batterijen op te laden. Als overdag de zon schijnt zorgt dit er dus voor dat je ’s avonds kunt genieten van de lampen in je tuin. Wees trouwens niet bang: ook als het bewolkt is wordt er genoeg daglicht opgevangen om te zorgen dat de verlichting in de avond aan kan springen.

Ga je dus binnenkort nieuwe tuinverlichting kopen? Bedenk dan eens dat je met solar tuinverlichting een stuk energiezuiniger uit bent. De zon is namelijk een onuitputtelijke bron van energie. Hierdoor hoeven er geen fossiele brandstoffen verbrand te worden om de lampen te laten branden, en omdat dit een proces is waarbij veel CO2 uitgestoten wordt is, scheelt dit direct een hele hoop. Zo draag je een steentje bij aan een betere wereld terwijl je ook bespaart op je energierekening en sla je twee vliegen in één klap.

2. Verkoel je huis zonder airco
Een van de grootste energieverbruikers in de zomermaanden is misschien wel de airco, maar het gebruik hiervan is toch wel prettig als de temperatuur boven de 25 graden stijgt. Gelukkig kun je je huis ook op andere manieren koel houden. Wist je bijvoorbeeld dat je ook eenvoudig je eigen airco kunt creëren? Gebruik hiervoor een ventilator en een fles met bevroren water. Wanneer de lucht van de ventilator langs de flessen geblazen wordt, koelt het direct af. Zo komt de koudere lucht in je woning terecht en zorgt het hier direct voor verkoeling. Het water in de flessen kun je zelfs nóg koeler maken door hier een snufje zout aan toe te voegen.

Je kunt de temperatuur in je woning ook aanzienlijk verlagen door de ramen aan de schaduwzijde te openen, terwijl je de ramen en gordijnen aan de zonzijde juist dichthoudt. ’s Nachts of ’s ochtends vroeg de ramen openzetten wil ook helpen.

3. Schakel apparaten uit als je op vakantie gaat
Veel apparaten staan eigenlijk altijd wel stand-by; de televisie, de wifi-router en het koffiezetapparaat bijvoorbeeld. Als je op vakantie gaat is dit natuurlijk hartstikke zonde. Vergeet daarom niet om alle stekkers uit de stopcontacten te halen voordat je weggaat om te zorgen dat je in deze periode niet onnodig energie verspilt.

Overigens kun je dit ook doen als je nog wél thuis bent. Apparaten die langdurig aan staan geven namelijk warmte af en zorgen ervoor dat het lastiger is om verkoeling te vinden in huis. Trek dus eens wat vaker de stekker uit het stopcontact van een elektrisch apparaat dat je niet gebruikt om energie te besparen én je woning minder warm te maken.

In deze blog hebben we verschillende tips op een rijtje gezet die ervoor kunnen zorgen dat je ook in de zomer makkelijk energie kunt besparen. Zo kun je ervoor zorgen dat je het hele jaar door een steentje bijdraagt aan een beter milieu en aan het einde van jaar een hoop geld bespaard hebt.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuinverlichting?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist