Uw eigen droomtuin in 7 stappen

begin met genieten

Zingende vogels, bloeiende struiken en een romantisch slingerpaadje. Klimop langs de pergola, vrolijke bloemen tussen de struiken. Een fijne tuin is van onschatbare waarde – een rustpunt in uw drukke leven. Hoe maakt u van uw tuin een droomtuin? Wonen wonen ontwikkelde voor u een stappenplan – waarmee simpel en snel aan de slag kunt. De lente is immers bijna begonnen!

Stap 1: de basistekening
Wat past waar? Waar is de zonnigste plek voor de ligstoelen, waar wilt u de eethoek? En waar komen de hortensia’s het best tot hun recht? Begin met een tekening van uw eigen tuin. De schaalgrootte kiest u zelf – wij kiezen meestal een schaalgrootte van 1:50. Is uw tuin bijvoorbeeld acht meter lang? Dan maakt u op papier een lengte van 800 gedeeld door 50; 16 centimeter op papier. Een tekening op schaal geeft u een goed beeld van de mogelijkheden. Maar u kunt via internet ook verschillende gratis tuinontwerpprogramma’s vinden.

TIP: als u er zelf niet uit komt, informeer eens bij een van onze 5-sterrenspecialisten.


Stap 2: de stijl
Een vrolijke mix van geuren en kleuren – of een strak geheel in wit, zwart of Japanse stijl? Bedenk wat voor soort tuin u graag wilt. En welke kleuren en vormen u het beste gevoel geven. Inspiratie vindt u in folders, boeken en op internet. Knip en plak planten en bomen uit die u enthousiast maken, en zet alles samen op papier. Zo krijgt u een goede indruk van de kleur en stijl van uw droomtuin.

Stap 3: steen, gras of struiken?
Na de stijl en kleuren, is nu de inhoud van uw tuin aan de beurt. Wat wilt u met uw tuin? Lekker zonnen, buiten kunnen eten, of uw kinderen op het gras laten spelen? Denk goed na over het gebruik van uw tuin – gaat het om de ruimte, of juist om de sfeer en gezelligheid? In folders, op websites en tuinmagazines doet u inspiratie op. Of loop eens een rondje door de buurt – misschien kunt u wel iets leren van de buren?

Stap 4: de definitieve tekening
U heeft nagedacht over hoe uw droomtuin eruit ziet. Nu maakt u uw definitieve plan. Zet al uw kleuren en ideeën op de schaaltekening voor een goed overzicht van de mogelijkheden. Nu kunt u gaan schuiven en kiezen. Past het allemaal? Stelt u zich voor dat u heerlijk ligt te loungen in een authentieke steigerhouten hoekbank. De wijn staat koud, de zon schijnt. U kijkt om zich heen – wat ziet u? Wat mist u nog? Maak een lijstje van alle benodigdheden, zodat u zeker weet dat u niets vergeet.Stap 5: de boodschappenlijst
Uw idee is pas goed als u aan iemand anders kunt laten zien wat u wilt met uw tuin. Daarom maakt u een legenda. Hierop geeft u de kleuren, de maten en de producten aan. Vervolgens maakt u een boodschappenlijst die aansluit bij uw budget. Komt u er niet uit? Neem dan uw tekening en legenda mee naar het tuincentrum of naar de tuinmeubelwinkel. De verkopers adviseren u graag.

Stap 6: de uitvoering
Neem minstens een dag vrij of trek er een weekeind voor uit om uw tuin in orde te maken. Samen met vrienden of familieleden die u willen helpen. De tekening van uw tuin is uw leidraad. Houd rekening met onverwachte uitgaven – misschien heeft u op het laatste moment tuinaarde tekort of heeft u nog verf of stenen nodig. Trek dus voldoende tijd tijd uit voor de klus.

TIP: heeft u niet de kennis om het zelf te doen, of wilt u gewoon de luxe van een vakman? Informeer eens bij een 5-sterrenspecialist.


Stap 7: relax!
Uw loungetuin is klaar! Het was even wat werk, maar nu u met een koel glas wijn aan uw steigerhouten tafel  zit kan het genieten beginnen. Een fijne lente!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuinontwerp?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist