Tuinenfestival van Appeltern

De ontwerpen zijn bekend

Het derde Appeltern Tuinenfestival, ontwerpen die een beeldende stimulans geven aan het denken over de toekomst. Na twee succesvolle afleveringen van het Tuinenfestival van Appeltern heeft de directie van de Tuinen van Appeltern een derde editie gestart met een nieuw thema: ‘De straat als tuin’. De straat wordt meer en meer een onpersoonlijke plaats om te vertoeven, slechts vormgegeven door functionele dingen.
De Selectie
De tien geselecteerde tuinontwerpen beloofd een heel gevarieerd aanbod te worden van diverse soorten tuinen die het thema ‘De straat als tuin’ zullen verbeelden. Enerzijds zijn er ontwerpers die het thema als een protest tegen de uniforme en stenige straten hebben uitgewerkt, anderen bieden oplossingen om de straat te ‘vertuinen’ en een derde groep heeft het thema op zeer kunstzinnige wijze vertaald. Het resultaat is een grote diversiteit, zowel aan ontwerpen als aan ontwerpers. Bijzonder te vermelden is dat twee van de tien ontwerpers uit Vlaanderen komen, waarmee het festival voor het eerst de grenzen opengooit. Daarvan hebben sommigen in (speciale) collectieven samengewerkt zodat in totaal 17 mensen hebben gewerkt aan de tuinontwerpen. Zowel tuinarchitecten, tuinontwerpers, ontwerpende hoveniers als zelfs een landschapsarchitectenbureau zijn onder de uitverkozen deelnemers die de tien meest inspirerende en wervelende ontwerpen voor 2012 hebben bedacht. Zij hebben voor het eerst kennis gemaakt met elkaar en de anderen hun kunstzinnige creaties gepresenteerd.

Het thema
‘De straat als tuin’. De straat wordt meer en meer een onpersoonlijke plaats om te vertoeven, slechts vormgegeven door functionele dingen. Het Tuinenfestival zoekt ontwerpen die een beeldende stimulans geven aan het denken over de toekomst.

In het tuinenpark zijn momenteel verschillende tuinen te bewonderen van het festival 2011 met het thema ‘Reflectie’. Met het nieuwe thema ‘De straat als tuin’, is er opnieuw plaats voor tien bijzondere tuinen

De locatie
De festivaltuinen zijn aangelegd op het uitbreidingsterrein van De Tuinen van Appeltern. Het is een, in 2010, compleet nieuw aangelegd terrein met een andere invulling dan de bestaande tuinen in het park. Hier zijn namelijk ook de Nationale vaste plantentuin, een aantal grote Loungetuinen en de Trendtuinen te zien.

 

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuinontwerp?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist