Tuinen van Appeltern

Tuinenfestival nieuwe stijl

Afgelopen zaterdag werd het Tuinenfestival 2016 in Appeltern officieel geopend, met een groot opgekomen publiek. De tien ontwerpers knipten met snoei- en heggenscharen symbolisch evenveel kleurige linten door en nodigden de talrijke aanwezigen uit het festivalterrein te betreden. Daar gaven zij de bezoekers tekst en uitleg over hun ontwerp en spraken woorden van dank uit over medewerkers en sponsoren.

Vooraf hadden Ben van Ooijen, directeur van De Tuinen van Appeltern en Michel Lafaille, curator van het festival, iedereen al in het zonnetje gezet en benadrukt hoe hard en creatief er was gewerkt. De nieuwe opzet van de totstandkoming van het festival, die dit jaar nog een experimenteel karakter had, was zo goed bevallen, dat zij kozen om deze werkwijze vanaf nu door te zetten.

Dat betekent dat de ontwerpers die voor 2017 een ontwerp zouden willen indienen, eerst moeten deelnemen aan twee dagen workshop waarin gezocht wordt naar de essentiële vorm van een festivaltuin en een boeiend en passend thema. Het festival en de uitslag ervan worden dus meer en meer van de ontwerpers zelf en minder van de jury. Een prachtig groeiproces waardoor dit tuinenfestival nog meer een eigen identiteit krijgt en zich apart opstelt ten aanzien van de andere tuinenfestivals in Europa.

De data van de workshops die in Appeltern plaatsvinden zijn respectievelijk maandag 4 en 11 juli 2016 of maandag 1 en 8 augustus 2016. De leiding van de bijeenkomsten is in handen van Michel Lafaille. Het is niet mogelijk om zonder deze workshop een inzending aan te leveren. De kosten hieraan verbonden bedragen 50 euro voor beide dagen, inclusief lunch.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuinontwerp?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist