Een kindvriendelijke tuin aanleggen

Zo doe je dat

kind lekker geniet van het spelen in de tuin. Dat klinkt als een ideaal scenario. Maar voor veel ouders en kinderen is dit helaas geen realiteit. De tuin wordt niet bij iedereen onderhouden, omdat het vaak een tijdrovend klusje is. Maar niets is zo fijn voor je kind om te spelen in een kindvriendelijke tuin. En er zijn nog veel meer voordelen namelijk: je kind hoeft niet naar de speeltuin te gaan en kan veilig in de tuin spelen, het bevordert het buitenspelen, de vriendjes en vriendinnetjes kunnen ook gezellig in de tuin spelen en in de zomer kan je een verjaardagfeestje geven in de tuin. In dit artikel vertel ik een aantal tips over hoe je een kindvriendelijke tuin kan aanleggen.

Tuinscheiding
De eerste stap richting een kindervriendelijke tuin is een goede tuinscheiding. Een tuinscheiding is te vinden in diverse kleuren en materiaal. Een goede tuinschutting is niet alleen belangrijk voor de kinderen maar, geeft de tuin ook direct een sfeer. Wanneer je van privacy houdt, dan is een hoge tuinscheiding handig. Vaak is de tuinscheiding niet alleen voor jouw tuin maar ook voor de buren. Het kan dan voorkomen dat zij een andere smaak hebben dan jij. Overleg in zo een situatie eerst met de buren over welke tuinschutting jullie mooi vinden.

Veel groen
Een groene tuin zorgt voor een vrolijke en zomerse sfeer. Maak de tuin groen door een grasveld of kunstgras aan te leggen. Een grasveld is ook heerlijk voor de kinderen om erop spelen en voetballen. En het geeft ook de mogelijkheid om in de zomer een nachtje te kamperen in de tuin. Verder kan de tuin opgefleurd worden met kleurrijke bloemen. Voor meer inspiratie voor een groene tuin, bezoek deze website.

Zandbak
Een zandbak in de tuin zorgt voor veel speelplezier zeker voor de allerkleinste. Vaak is een zandbak niet heel duur en kan je voor €20,- al een geschikte zandbak vinden. Een voordeel van een eigen zandbak is dat je weet dat het veilig is voor je kind om erin te spelen. Openbare zandbakken kunnen vaak vol zitten met hondenpoep. En je wil natuurlijk niet dat je kind thuiskomt met hondenpoep op zich. Een eigen zandbak is makkelijk schoon te houden, door het af te sluiten met een afdekhoes.

Speeltoestellen
Voor de peuters en kleuters is het leuk om een speeltoestel in de tuin neer te zetten. Denk hierbij aan een schommel, glijbaan, klimmuur, speeltorens, speelhuisje en een trampoline. Dit zorgt gegarandeerd voor uren speelplezier. De kinderen kunnen dan heerlijk klimmen en klauteren en spelen met hun vriendjes. Bij het kopen van een speeltoestel is het verstandig om controleren op wat voor soort ondergrond het moet staan. Houten snippers, vlonders of rubberen tegels zijn erg geschikt als ondergrond voor een schommel of glijbaan.

Dieren in de tuin
Houdt je kind van dieren? Maar heb je liever geen dier in huis? Dan is een ideale oplossing om dieren in de tuin te houden. Konijnen zijn dieren die geschikt zijn om buiten te wonen. En vaak neemt een konijnenhok niet heel veel ruimte in beslag. Een ander voordeel van dieren in de tuin is dat ze verzorgt moeten worden. Ook leren kinderen hierbij een verantwoordingsgevoel aan omdat de konijnen elke dag verzorgt moeten worden. Daarnaast brengen konijn ook vreugde en plezier met zich mee doordat ze lekker in de tuin kunnen rondrennen.

Bezoek deze website voor alle informatie over een kindvriendelijke tuin.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuinaanleg?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist