5 tips om je tuin mooier te maken

komende zomer

Niets is heerlijker dan dat je de komende zomer heerlijk de hele dag in jouw eigen tuin kunt zitten. Voor het zover is echter moet er wel het een en ander gebeuren. We geven je hier vijf tips om je tuin nog mooier te maken de komende zomer, om zo nog meer van het heerlijke buitenleven te kunnen genieten.

Check de kwaliteit en het aantal tuinstoelen dat je hebt

Als je straks heerlijk buiten wilt zijn, is het verstandig om de tuinstoelen eens onder de loep te nemen. Zitten ze nog wel lekker en heb je bovendien wel genoeg stoelen voor buiten? Idealiter en afhankelijk van de ruimte kies je voor een tafel voor buiten met de juiste stoelen. Zo kun je in de zomer ook heerlijk buiten eten namelijk. Check behalve de kwaliteit van de stoelen ook of je wel genoeg stoelen hebt. Het is vervelend dat als er bezoek komt je over te weinig stoelen beschikt. Online tuinmeubelen bestellen is dus een van de eerste dingen die je doet als je de tuin zomerklaar wilt maken. Want wie er straks niet heerlijk kunnen zitten en liggen in de door de zon verwarmde tuin?

Verwijder groene aanslag!

Als je buiten zit, dan wil je natuurlijk niet tegen de bekende groene aanslag op de tegels aankijken. Als je gedurende het jaar steeds veegt, verklein je de kans op hevige groene aanslag. Is er toch sprake van aanslag, dan kun je dit in de meeste gevallen gewoon verwijderen met heet water en een schrob. Wees voorzichtig met een hogedrukreiniger. Die kan de structuur van de tegels namelijk aantasten. Geef dus de voorkeur aan de ouderwetse manier. Dan blijven de tegels langer mooi namelijk. 

Snoeien en het ingecalculeerde risico

Verder is het verstandig om de tuin in de vorm van planten, bomen, struiken  te snoeien. Het verschilt per plant wanneer je dit kunt doen. Soms dien je een risico te nemen, want planten kunnen soms gewoon te groot worden. Noem snoeien dan maar een ingecalculeerd risico. De vierde tip is de verzorging van het gras. Als je een mooie groene en vooral ook volle grasmat wenst, dan doe je er verstandig aan om na de vorstperiode  meteen te beginnen met maaien. De kale plekken die ontstaan, vul je met graszaad. Geheid dat je dan in de zomer een mooi gazon hebt liggen.

Ga eens lekker shoppen

De laatste en vijfde tip is shoppen. Ga leuke dingen voor de tuin kopen in de vorm van bijvoorbeeld sfeerverlichting en overweeg een overkapping aan te leggen. Het zal het buiten genot alleen maar verder vergroten.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuinmeubelen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist