Gardena robotmaaiers

Steeds slimmer

Gardena komt met een software-update voor alle SILENO robotmaaiers. Dat betekent een gratis uitbreiding met slimme functies. Qua intelligentie, praktijk en veiligheid presteren de robotmaaiers van Gardena daarmee nog beter. De smart-modellen behoren tot het smart system waarmee de tuin automatisch gemaaid en besproeid wordt.

Intelligentie
Met de nieuwe software-update wordt de maaifrequentie automatisch aangepast dankzij de sensorcontrol. Als het gras nauwelijks gegroeid is, wordt een maaibeurt overgeslagen. De robotmaaier detecteert bovendien wanneer er (nacht)vorst is. Het maaiwerk wordt dan automatisch uitgesteld om de bevroren grassprieten niet te beschadigen. Een gazon met een grillige vorm en smalle passages vormen nu geen enkel probleem dankzij de nieuwe corridorfunctie. De zogeheten spotfunctie is ideaal voor gebieden die minder vaak worden gemaaid, zoals onder een trampoline. De SILENO beweegt dan in cirkels op deze specifieke plek(ken) om te maaien. Zowel bestaande als nieuwe eigenaars van een SILENO maaier kunnen gratis gebruik maken van de nieuwe software-update. Dat gaat razendsnel; het enige dat je nodig hebt, is een USB-kabeltje (zoals van een printer).

Praktijk
Gardena SILENO robotmaaiers zijn ontwikkeld op basis van ruim 25 jaar ervaring. Voor kleine, middelgrote en grote gazons (tot 2.000 m2) zijn er specifieke modellen. Doordat ze kriskras bewegen ontstaat een strak, streeploos gemaaid gazon. Een robotmaaier snijdt slechts enkele millimeters van het gras af. De maairesten vallen terug op het gazon en bieden extra voeding voor de grasplantjes. Hellingen tot 35% vormen geen probleem. Via een eenvoudig menu stel je een maaiprogramma (met werktijden en maaihoogte) in. Vervolgens gaat de maaier aan de slag, weer of geen weer. Wanneer het tijd is om de accu op te laden, rijdt de SILENO automatisch naar het laadstation. De smart robotmaaiers kun je ook instellen en bedienen via een app op je smartphone, computer of tablet. De maaiers kunnen bovendien eenvoudig met behulp van een tuinslang met water gereinigd worden.

Veiligheid
Robotmaaiers van Gardena hebben een draaischijf met daaraan drie flexibele maaimesjes. Wanneer er een object op het gazon ligt, zullen de mesjes automatisch inklappen. Dat biedt extra veiligheid in tegenstelling tot andere robotmaaiers die met gefixeerde messen werken en wel schade kunnen aanrichten. Door de inklapbare mesjes kun je de Gardena robotmaaier zorgeloos laten werken zelfs als er egels op het gazon zijn. De nieuwe egelbescherming voor de smart robotmaaiers biedt nog meer veiligheid doordat desgewenst het maaischema automatisch aangepast kan worden aan de zonopkomst en -ondergang. Er is daarmee geen enkele kans dat egels of andere kleine (nacht)dieren in schemering of duisternis een actieve robotmaaier zullen tegenkomen. Andere standaardveiligheidsfuncties van de Gardena robotmaaiers zijn de botssensor en een automatische maaistop bij het optillen van het apparaat. Een pincode maakt diefstal zinloos.

Smart system
Het Gardena smart system voor automatische tuinverzorging bevat diverse slimme tuingereedschappen waaronder robotmaaiers (voor grote en kleine gazons), sensoren, besproeiingscomputers en waterpompen. Doordat het smart system te integreren is in bijvoorbeeld IFTTT, Apple HomeKit en KPN Life kun je aansturen via de virtuele assistenten Siri, Google en Alexa.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuinmachines?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist