Hier moet je op letten

bij het kopen van een nieuw matras

Je zou een matras zomaar als een belangrijk onderdeel van je leven kunnen zien. Je spendeert er namelijk gemiddeld acht uur per nacht op, dat is toch al gauw één derde van je leven! Daarbij zorgt het juiste matras voor een betere nachtrust waardoor jij je dag kunt beginnen met een goed humeur. Iedereen heeft wel een persoonlijke voorkeur als het gaat om het perfecte matras. Niet gek, want matrassen komen in veel verschillende, diktes, materialen, maten en meer. Gelukkig zit er altijd wel een matras tussen dat aansluit op jouw wensen. Benieuwd waar je op moet letten bij het kopen van een nieuw matras? Lees dan snel ons stappenplan!

Stap 1: kiezen tussen afmetingen

Allereerst is het van belang dat je nieuwe matras in je huidige bedframe past. Dit klinkt misschien logisch, maar omdat matrassen tegenwoordig in zoveel verschillende maten verkrijgbaar zijn, gaat het nog wel eens fout. Kijk dus eerst naar de afmetingen van het matras, zo maak je de selectie gelijk ook al een stuk overzichtelijker! Ga je voor een tweepersoonsbed? Dan kun je er ook voor kiezen om twee losse matrassen te kopen. Zo kun je per persoon precies de behoeftes qua hardheid afstemmen. Dit is bijvoorbeeld handig als je partner een heel ander postuur heeft of misschien last van rugklachten heeft.

Stap 2: rekening houden met slaaphoudingen

Iedereen heeft wel een favoriete houding tijdens het slapen. Zo slaapt de een graag de hele nacht op zijn rug terwijl de ander niets liever wilt dan op zijn buik slapen. Een goede slaaphouding is belangrijk voor je gezondheid en voorkomt op de lange termijn pijnlijke klachten. Een goed matras helpt je om je in de juiste slaaphouding te houden gedurende de nacht.

Matras voor een rugslaper

Het wordt door veel mensen beschouwd als een oncomfortabele positie, maar op je rug slapen is de beste slaaphouding die je kunt aannemen. Wel is het belangrijk dat je onderrug genoeg steun krijgt tijdens het slapen. Als je schouders, heupen en billen wegzakken in het matras zonder dat de ondersteuning afneemt, dan heb je een geschikt matras gevonden.

Matras voor een buikslaper

De rug van een buikslaper heeft het vaak zwaar te verduren. Deze positie is namelijk wat slechter voor de wervelkolom en kan voor rugklachten zorgen. Om voldoende steun te bieden mag het matras niet te zacht zijn, buikslapers kunnen het beste investeren in een harder matras, zoals één van traagschuim.

Matras voor een zijslaper

Ben jij een zijslaper? Dan behoor jij tot de meerderheid van Nederland. Bij deze houding is het belangrijk dat de wervelkolom een rechte lijn vormt. Daar heb je een goed ondersteunend matras én kussen voor nodig zodat de schouders en heupen voldoende weg kunnen zakken. Let op: de hals en taille mogen niet te ver wegzakken, dit kan voor klachten zorgen. Ongeacht jouw slaaphouding is het aan te raden om verschillende matrassen te testen. Zo voorkom je een miskoop en koop jij het matras dat het best bij jou past!

Stap 3: het materiaal

Het kopen van een nieuw matras kan overweldigend zijn. Er zijn namelijk veel verschillende materialen met variërende prijzen. De meest voorkomende matrassoorten zijn pocketvering-, koudschuim-, traagschuim-, latex-, polyether- en gel matrassen. Elk matras heeft eigen unieke eigenschappen. Het ene matras biedt meer steun en de ander ventileert beter. De verschillende materialen zeggen je waarschijnlijk niet veel, waardoor het verstandig is om er meer over te lezen. Probeer de verschillende materialen ook zeker uit, zo weet je zeker dat je een goede keuze maakt!

Het kopen van een nieuw matras is een goede, eerste stap naar een betere nachtrust. Maar het is natuurlijk niet het enige dat nodig is om uitgerust op te staan. Benieuwd hoe je nog ontspannender wakker wordt? Bekijk dan onze lekker slapen tips!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Dekbedden en kussens?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist