Past een visgraat PVC vloer

bij mijn interieur?

Als je een nieuwe vloer voor je huis zoekt, staan je een aantal grote keuzes te wachten. Een nieuwe vloer gaat gemiddeld een flink aantal jaren mee. Het is dus logisch dat je niet zomaar een keuze maakt. Naast allerlei praktische eigenschappen waar je vloer aan moet voldoen, is er ook nog de kwestie van hoe de vloer er uit ziet. Wie zich al een beetje heeft verdiept in de laatste woontrends, kan een visgraat PVC vloer dan ook niet ontgaan zijn. In deze blog gaan we daarom dieper in op de visgraat PVC vloer en of deze bij je interieur past!

Wat is een visgraat PVC vloer?

Laten we eerst bij het begin beginnen. Een visgraat vloer bestaat uit verschillende planken, of stroken PVC, die puntsgewijs gelegd worden. Hierdoor ontstaat een karakteristiek visgraat patroon waar veel mensen dol op zijn. Dat is dan op zich niet vreemd, gezien de meeste vloeren er uit zien als een groot eentonig vlak. Veel mensen denken dat een visgraat PVC vloer een relatief nieuwe trend is. Het tegendeel is echter waar. Visgraat vloeren kwamen in de zestiende eeuw namelijk al voor in de huizen van de allerrijksten in Italiƫ. Tegenwoordig wordt de visgraat vloer vaker van PVC gemaakt. En dat biedt een hoop voordelen.

De voordelen van een visgraat PVC vloer

Waar een houten vloer veel kan vragen in onderhoud en redelijk prijzig is, is dat met een visgraat PVC vloer gelukkig niet het geval. Daarbij wordt men steeds beter in het nabootsen van een echte houten vloer. Het gevolg hiervan is dat je met een visgraat PVC vloer kan genieten van een vloer die onderhoudsarm en relatief goedkoop is, terwijl deze op het oog niet van echt hout te onderscheiden is. Deze vloer is daarbij goed schoon te houden en maken, bestand tegen water en ideaal voor drukke gezinnen of mensen met huisdieren.

De visgraat PVC vloer en interieurstijlen

Veel mensen vragen zich ten slotte af of een visgraat PVC vloer bij hun interieur past. Juist door het visgraat patroon denken sommigen namelijk dat dit al snel voor een te druk aanzicht zorgt. Niks is gelukkig minder waar. Alhoewel we een visgraat PVC vloer vaak terugzien in een industrieel, landelijk of Scandinavisch interieur, kun je deze vloer combineren met allerlei verschillende woonstijlen. Dat komt doordat de vloer verkrijgbaar is in verschillende kleuren, zodat er altijd wel een is die bij de rest van je meubels past. Over

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Vloerentrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist